Prvo da razjasnimo. Ovo je električni moped, ekvivalent tradicionalnog 50 cc, on nije motocikl. Izgleda kao motocikl, ali je ovaj model ograničen na 45 km/h.

Možda ipak “moped” nije prava riječ za ovaj primjer tehnologije… Kada sam ga prvi put vidio u potpunosti me šarmirao svojim izgledom. Kutno LED svjetlo privlači svačiji pogled i instinktivno ćete pomisliti kako je dizajner obavio dobar posao. Linije su savršene, a kombinacija boja odlična. Možete odabrati između čarobno narančaste, vatreno crvene, flash srebrne i polarno bijele, te klasične crne boje.

Ovaj motor isijava budućnošću – čak i ispušta originalnu melodiju pri paljenju. Veliki, osvjetljeni ekran prikazuje sve informacije koje trebate znati. Nema kvačila, nema brzina, samo okrenite ručku i možete krenuti. Možete odabrati između 3 moda vožnje: eco, normal & sport. Isprobao sam sportski način (moja težina je 80 kg) i ubrzavao je vrlo glatko – točno mogu zamisliti 16-godišnjake kako se zabavljaju sa Super Soco skuterom.

Jedna od glavnih prednosti Super Soco skutera je njegova težina. Teži samo oko 78 kn (s uključenom baterijom), tako da pri sporoj vožnji motor možete kontrolirati poprilično dobro i možete ga i podići ako je to potrebno. Ako se želite zadržati u gradu, možete uključiti alarm protiv krađe koji će se oglasiti ako netko pomakne vaše vozilo. Automatski će se blokirati stražnji kotač. Dodatna praktična stvar su podesive nožne pedale koje si možete prilagoditi za osobne potrebe.

Neće samo mladi uživati u ovom električnom mopedu nego i ljudi koji putuju na posao. Odvojivu bateriju (10 kg) možete napuniti u uredu (prvo pitajte svog šefa za dopuštenje!) ili kod kuće u normalnoj utičnici. Po želji možete kupiti i drugu bateriju i povećati domet mopeda. Jedna baterija ima realistični domet od +/- 65 km u eco modu.

I da, u potpunosti je tih! Električni motor (razvio BOSCH) se nalazi u stražnjem kotaču. Sa samo dvije tanke gume, Super SOCO ne proizvodi zvuk ni pri dodiru kotača sa cestom.

Super Soco nije prilagođen dugim putovanjima u druge zemlje, ali je odličan za gradsku vožnju i jednostavan je za upravljanje. Savršen je početnički motor za mlade koji nemaju puno iskustva u vožnji motocikla. S obzirom da je vrlo jednostavno voziti ovaj skuter, možete se više koncentrirati na cestu i uvjete na njoj i tako učiniti promet sigurnijim za sve.

Ostavi komentar